DESPRE JURIU - 2018
Ovidiu Anton - compozitor și cântăreț de muzică rock. El fost ales să reprezinte România la Concursul Muzical Eurovision 2016 cu piesa „Moment of Silence”, o compoziție proprie. A obținut premiul al doilea la Festivalul Național Mamaia 2003, secțiunea interpretare, cu piesa proprie „Vreau”, iar în 2005, a reprezentat România la Festivalul „Cerbul de Aur”.
Diana Pap este absolventa a Universitatii de Vest din Timişoara, Facultatea de Muzică, sectia canto, este soprana de coloratura. A fost solista a Operei Nationale Romane Timisoara/stagiunile 2002-2004 solista a Operei Nationale Bucuresti, stagiunea 2004-2005, instructor vocal la Facultatea de Jazz Richard Oschanitzky din cadrul universitatii „Tibiscus” din Timisoara anii 2005-2008, colaborator al Filarmonicii „Banatul” Timisoara.
Nora Denes - Absolventa a Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj Napoca si initiatoarea proiectului muzical ,,Nora Denes Symphonycal". Una dintre cele mai importante colaborări muzicale din cariera sa, a fost cea alături de binecunoscuta artistă Alexandra Ungureanu. Nora Deneș s-a făcut remarcată și în cadrul show-ului de televiziune Vocea României unde a ajuns în etapele LIVE, în echipa Smiley. Printre ultimele proiecte ale Norei regăsim și participarea în cadrul preselecțiilor Eurovision Song Contest, selecția națională 2017.
IOAN MAN - Nevazatorul cu suflet si voce de aur este absolvent al Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj Napoca, solist, compozitor, instrumentist, specialist in tehnica vocala, talentul sau fiind cunoscut publicului din Romania prin intermediul emisiunii X-Factor.
Mihaela Bob - Absolventa a Universitatii de Arte "George Enescu" din Iasi si a Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj Napoca (muzica clasica si muzica populara). Este dirijor al Coralei Armonia, specialist in tehnica vocala si coordonator al Festivalului International "Muzica pentru Toti". Alaturi de Corala Armonia a dus cantecul romanesc peste hotare, avand un succes imens in cadrul turneelor din Rusia, Italia, Franta si Japonia. De asemena, Mihaela Bob a fost si prim solista a Operei din Cluj Napoca.
Florian Matasaru este instrumentist, dirijorul si fondatorul Fanfarei Municipale din Baia Mare, al cărei repertoriu include atât partituri clasice cat și populare, astfel încât, cu fiecare reprezentație au reușit să capteze un auditoriu numeros și să creeze totodată momente memorabile. O alta realizare a domniei sale este un proiect ambițios, Fanfara Stibina din Tăuții Măgherauși, formată din elevi pasionați de muzică și instrumente. Cu o dragoste imensă pentru muzică și cu o aleasa educație muzicală dobandită la Școala Militară din București, domnul Matasaru Florian a devenit prietenul Festivalului Lira inca de la prima editie a acestuia, alaturi de Fanfara Stibina. Vine anul acesta la Festivalul Lira în calitate de JURAT al secțiunilor de muzică clasică și muzică populară.
Ana Maria Gherghel este absolventă a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, artist-interpret de muzică populară, dar și Realizator Tv. Printre premiile numeroase din palmaresul artistei se numără: Premiul de excelență pentru interpretare (2013, Baia Mare), Premiul de excelență pentru păstrarea cu sfințenie a valorilor spirituale românești, Premiul pentru promovarea cântecelor vechi și a folclorului tradițional precum și a colindului creștin străbun, iar distincțiile continuă. Totodată, remarcăm numeroase participări la festivaluri naționale folclorice, dar și realizarea emisiunii "Pagini de Folclor" la postul de televiziune Orizont Tv.
Dorca-Mărginaș Diana este absolventă a Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj Napoca (muzică clasică) și a Universitații Tehnice din Cluj Napoca (litere). Este profesor de canto și profesor pentru învățământ primar. A participat la concursuri și concerte în: Romånia, Italia, Rusia, Ungaria. Este laureata concursului nostru, de la prima ediție, unde a obținut trofeul la secțiunea muzică clasică.
Maria Pocol este absolventa Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj Napoca ,sectia interpretare muzicala –instrument. In prezent este Directorul Liceului de Arte din Baia Mare, dar si o renumita profesoara de flaut, cu o experienta didactica de peste 30 de ani. De-a lungul carierei sale didactice de pana acum a instruit copii care au obtinut rezultate remarcabile la olimpiadele si concursurile nationale si internationale, domnia sa fiind, totodata o personalitate activa din viata culturala maramureseana. A fost membra in numeroase jurii si comisii la olimpiade si concursuri, dar si solist instrumentist in orchestra Euro Art avand la activ peste 17 concerte. Una din realizarile remarcabile ale domniei sale sunt imprimarile Concertului pentru flaut Op.10 Nr. 3 "Il Gardellino" de Antonio Vivaldi.
Crina Ramona Somcutean este absolventă a Facultății de muzica din cadrul Universității Spiru Haret - Bucuresti, specializarea Pedagogie muzicală. Profesor de educație la Liceul Tehnologic "Traian Vuia" din Tautii-Magheraus si Scoala Gimnazială I.L. Caragiale din Baia Mare. Dirijor al grupului folcloric "FLOARE DE COLȚ" - Tautii Magheraus si profesor instructor la clasa de instrumente flaut si piculina in cadrul Fanfarei "Stibina". În anul 2017 a avut onoarea să cânte în deschiderea concertului lui Edwin Marton in Martfu, Ungaria.